esmaspäev, 30. aprill 2012

Jürijooks Otsale

Lasva valla iga-aastane jürijooks on siiamaani alanud Lasva Palo mäelt ja lõppenud Kääpa laululava juures traditsioonilise lõkke süütamisega. Sel aastal said otsakad olla võrrustajad ja tunda uhkust, et ülevallaline jooks kõikide Jüride auks lõppes just meil, aina täieneval külaplatsil. Pühapäeva hommikul oli küla vahel näha ärevat sagimist – kell 15:00 anti start jüripäeva teatejooksule ja seal pidi esindatud olema ka Otsa küla. Pingutused ja organseerimised kandsid vilja – vaevata saime kokku lausa kaks tiimi. Ja jooksjaid jäi ülegi. Eelmisel aastal võitsid jooksu Kääpa noored, sel aastal panime meeskonda kokku sihtides esikohta – „HULLUD MED-ÕED“ olid sel aastal Karin Sabalisk, Ardi Kaaristo, Mario Harak, Sander Haukamägi, Kaire Kuuseorg, Aldo Rauk, Artur Rauk, Kaja Teder ja Silver Rauk. Napilt jäime teisele kohale, kuid napsasime auhinna kostüümide eest – need olid tõesti hullud! Teine meeskond oli läbi ja lõhki naiskond . „Naistekasse“ kuulusid Vaike Rästa, Katri Kaiv, Miia-Meiki Visnapuu, Jana Kalk, Karet Visnapuu, Janika Hääl, Liis Küttis, Liina Küttis, Aniita Rästa ja Daisi Kaaristo. Nende auks jäi viimasena lisada oma leek juba võimsalt põlevasse jüripäeva lõkkesse. Olgu see siis maratoniväsimus või miski muu, aga esikoha said taas kääpakad ja nende võistkond „Aveli ja Sõbrad“, kolmada koha väärilisteks jooksis end vallavalitsuse segatiim LASVA VALD, mille üheks liikmeks oli ka kõigi meeskondade kõige noorem jooksja Art Kristjan, kes sai ülikiirete jooksusammude eest ka eripreemia. Kolmas ja ühtlasi ka viimane lisaauhind läks taaskord Otsale ja tublidele naistele. Hoolimata sellest, et Kääpa sai jälle oma valdusesse jüripäeva karika, tõime meie koju kõige rohkem auhindu – tühja sest esikohast. Pärast teatejooksu sai kõhtu täita maitsva supi ja pirukaga. Jüripäeva traditsiooniks on ikka jooksmine – ole sa siis suur või väike, nii oli lisaks vanematele jooksuhuvilistele ka mudilastel võimalus oma kiireid jalgu näidata lastejooksul.

Lastejooksule kogunes päris palju pisikesi jooksusõpru. Enne jooksu tegime väikese võimlemise ja kui turvameeskond Madise ja Karini näol olid teekonna turvalisuses veendunud, antigi start.

Esireast startinud Andreas ei andnud korrakski käest juhtpositsiooni ja ületas finisijoone esimesena. Tublid olid kõik väikesed jooksuhuvilised: Marko, Andreas, Laura-Marleen, Alex, Kaspar, Krisette-Maria, Robin, Risto, Samuel ja Regina. Magus suutäis pärast jooksu tõstis kindlasti ka nende tuju.

Kaugema kandi rahvas seadis end minekule, meie lubasime endale väikese lõõgastuse ja nautisime kordaläinud üritust. Grillvorsti ja šaslõki lõhn meelitasid ka kohalikud tagasi ja juttu jätkus kauemaks. Esimestel hommikutundidel, kui lõkegi oli juba kustumas, läksid viimased peolised laiali.

Ilus ilm, kordaläinud üritus, esimene jürijooksu pjedestaalikoht ja tradistsiooniks muutuv kostüümiauhind- seda oli rohkem kui julgesime oodata.

Rohkem pilte albumis.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar