pühapäev, 28. juuli 2013

Aasta kord see õhtu ette tuleb....


22. juuni õhtul süütasime sarnaselt nii mõnelegi jaanitulele lausa taevasse kõrguva ja varase hommikuni säriseva lõkke ka Otsa külas. Rahvas kogunes külaplatsile juba alates kella seitsmest õhtul. Üheskoos koorisime-hakkisime-segasime valmis jaaniõhtu salatid ja valmistasime ette grillimaterjali.
Kui grillvorstid ja šašlõkk vaikselt vardasse küpsema pandud, oli  aeg alustada õhtu meelelahutustega. Alustasid lapsed jaanijooksuga: starti kogunes kümme suuremat ja väiksemat jooksuhuvilist, kellest  kõige noorem oli 3-aastane MARION PREI. Kõige välejalgsem poiss oli seekord MAIRO SEMMEL ja tüdruk MONIKA SEMMEL. Kõik lõpetajad said auhinnaks janukustutaja.
Järg oli jõudnud küla nobenäppude etteasteni. Kuus julget: Riina, Daisi, Maili, Viivi, Anne ja Aimi näitasid oma oskusi värske keedumuna koorimises, eesmärgiks kaubanduslik välimus;  mugulsibula hakkimises võimalikult peeneks; maitseainete tundmises ja täpsusvalamises. Võistlus oli väga tasavägine ja meie meesžüriil oli otsuste langetamine keerukas. Lõpuks otsustas täpsusvalamine. Kõige täpsemini mõõtis 200 ml vett klaasi VIIVI KASELAAN. Temale kuulus tiitel „Otsa küla nobenäpp 2013“.
Rammumehe tiitlit jahtima kogunes jõukatsujaid rohkem: Gunnar, Magnus, Tairo, Teemar, Janar, Ardi, Aldo ja Artur.
40 kg kaaluva viljakotiga jooksis kõige kiiremini Aldo. Järgmine alavõit- kolme erineva raskusega maakivi toomine ja alusele tõstmine läks kõige kiiremini Janaril. Traktorirehvi kantimises oli kõige osavam ja kiirem Ardi. Viimane alavõit läks Janarile. Ta suutis hoida õllekohvrit sirgete kätega enda ees kõige kauem- 1 minut ja 42 sekundit. See oli ka kõige ülekaalukam võit. Tiitliga „Otsa rammumees 2013“ pärjati meie kõige noorem rammumees- ARDI KAARISTO.
Väike vihmasagar meie ettevõtmisi aga ei häirinud ja mõnus jaaniõhtu jätkus seltskondlike mängude ja võistlustega, millest nii mõnigi on saanud rahva soovil juba iga-aastaseks traditsiooniks.
Toreda õhtu eest täname kõiki osalejaid ja muidugi abilisi.
Külaplatsi valmistas ette SILVER RAUK, trimmerdada aitas MARIO HARAK, lõkkemeister oli JANAR KASELAAN, jaaniõhtu koogid küpsetas RIINA NOOL, õhtu fotograaf oli DAISI KAARISTO, kütusega toetas ALDO  RAUK, šašlõkilamba ohverdas PEEP RAUK, lihaga toetas ka ARDI KAARISTO, „tümpsu“ laenutas LASVA RAHVAMAJA, voolu selle tarvis KATRI KAIV, rammumehe peaauhinna pani välja MARGUS RAUK. Hommikuse korrastustöö võtsid ette VIIVI KASELAAN ja AIMI PUISTAJA, kogu seda tegevust koordineeris ÜLLE RAUK.
Suuremaid ja väiksemaid abilisi oli veelgi. Suur, suur aitäh Teile kõigile!

 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar